Stoffelijke schade

Contacteer Ons Vrijblijvend

Stoffelijke schade


Het veroorzaken van een ongeluk kan leiden tot strafrechtelijke vervolging indien u tegen een obstakel bent aangereden dat u had kunnen anticiperen. De aanwezigheid van een andere auto bij het ongeluk is niet relevant voor de boete, die blijft hetzelfde. Als er echter slachtoffers zijn gevallen, kunt u ook veroordeeld worden voor onbedoelde mishandeling en verwonding of onopzettelijke doodslag.

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Er is sprake van vluchtmisdrijf als u betrokken bent bij een ongeval met stoffelijke schade en de plaats verlaat om te voorkomen dat de politie vaststellingen kan doen. Dit geldt ook voor voetgangers en fietsers die een ongeval veroorzaken.

Deze regel is er om te zorgen dat men kan vaststellen of u onder invloed was van alcohol of drugs op het moment van het ongeval. Zelfs als u zich later bij de politie meldt, kan er nog steeds sprake zijn van vluchtmisdrijf.

Beperk uw straf met behulp van een GRATIS advocaat

Welke boete kan u verwachten?

Het niet kunnen stoppen voor een voorzienbare hindernis is een overtreding van tweede graad.
Hiervoor riskeert u de volgende straffen:

-Een geldboetvan van 16 tot 2.000 euro
-een rijverbod van 8 dagen tot 5 jaar.

Bent u een jonge bestuurder? Voor jonge bestuurders gelden er andere straffen.
Klik hier om de mogelijke gevolgen als jonge bestuurder te ontdekken.

Verzachtende omstandigheden voor een ongeval met stoffelijke schade.

Een rechter kan vaststellen dat er verzachtende omstandigheden aanwezig zijn. In zo’n situatie is het mogelijk dat de geldboete verlaagd wordt, maar deze mag niet lager zijn dan één euro. Wanneer zowel een geldboete als een rijverbod worden opgelegd, kan de rechter besluiten de boete te verlagen met de kosten voor herstelonderzoeken, herexaminering, en de honoraria van de arts en psycholoog. Ook in dit geval mag de boete niet onder de één euro uitkomen.

Beperk uw straf met behulp van een GRATIS advocaat

Vraag GRATIS ons advies.

Geen nood, wij helpen je graag verder om je strafmaat zo laag mogelijk te houden.

Wist je dat in 80% van de gevallen dit zelfs gratis is? Vaak zit dit bij in je autoverzekering en betaal je dus helemaal niet voor onze bijstand bij de politierechtbank.
Contacteer ons nu door op onderstaande knop te drukken.

Beperk uw straf met behulp van een GRATIS advocaat