Dagvaarding of Pro Justitia Ontvangen

Raadpleeg GRATIS een advocaat

Raadpleeg GRATIS een advocaat

Dagvaarding of Pro Justitia ontvangen?

Je kreeg een dagvaarding of pro justitia in de bus wat nu? Wanneer je een dagvaardings of pro justitia brief in de bus kreeg ben je vast even verschoten en wil je weten waar je aantoe bent.

Raadpleeg GRATIS een advocaatChat met ons

Wat is een Dagvaarding of Pro Justitia?

Een dagvaarding is een formele mededeling waarin je wordt verzocht om voor de rechtbank te verschijnen. Dit document bevat details over de beschuldiging waar je mee te maken hebt, inclusief de specifieke overtreding en de mogelijke straf die erop staat. Samengevat, je wordt beschuldigd van een overtreding van de wet en er hangt een straf boven je hoofd. De exacte strafmaat wordt bepaald door de politierechtbank.

De termen ‘dagvaarding’ en ‘pro justitia’ zijn in essentie synoniemen. Je krijgt de kans om jouw kant van het verhaal te presenteren aan de rechter van de politierechtbank.

Het kan zijn dat je daadwerkelijk een overtreding hebt begaan, of misschien is de aantijging ongegrond. In beide scenario’s staan we klaar om je te ondersteunen met deskundig advies en praktische hulp, Contacteer ons hier  voor advies.

Wat staat er in een Dagvaarding of Pro Justitia?

In je dagvaardingen zal je telksen het tijdsstip met datum en de plaats van de overtreding terugvinden. Daarnaast zal er ook verwezen worden naar de wet die je hebt overtreden.

Indien je het niets eens bent met deze is brief is het ten sterkste aan te raden om je te laten begeleiden door een advocaat.
Deze kan eventueel voor de vrijspraak gaan indien er voldoende reden is.

Ook wanneer de feiten correct zijn is het aangeraden je te laten begeleiden door een advocaat. Deze kan je boete en straf tot een minimum beperken.

Contacteer Ons Vrijblijvend