Alcoholslot na alcoholintoxicatie


Alcoholslot auto: Wat zegt de wet?

Een van de belangrijkste veranderingen van de wet van 6 maart 2018 is de invoering van het alcoholslot. Sinds 1 juli 2018 is de politierechter verplicht om een alcoholslot op te leggen bij een alcoholconcentratie vanaf 0,78 mg/l uitgeademde alveolaire lucht, wat overeenkomt met 1,80 promille. Bij herhaalde overtredingen kan de rechter onder bepaalde voorwaarden ook besluiten om het alcoholslot op te leggen.

Ik wil GRATIS advies

Verplicht alcoholslot bij alcoholintoxicatie

Als de voorwaarden zijn voldaan, moet de politierechter verplicht een alcoholslot opleggen. Dit geldt bij een alcoholconcentratie van 0,78 mg/l of 1,80 promille. Alleen met een speciale motivatie kan de rechter hiervan afwijken.

Het verplichte alcoholslot geldt voor het voertuig waarmee de overtreding is begaan. De rechter kan echter, mits gemotiveerd, een andere voertuigcategorie aanwijzen.

Herhaling

Bij herhaling binnen drie jaar na een eerdere veroordeling, wordt een alcoholslot opgelegd. Dit geldt als de ademanalyse minstens 0,50 mg/l uitgeademde lucht meet of de bloedanalyse minstens 1,2 g/l bloed aantoont.

Ik wil GRATIS advies

Inbreuk op de verplichting van het alcoholslot

Het besturen van een voertuig zonder verplicht alcoholslot is strafbaar. Dit kan leiden tot een gevangenisstraf van 15 dagen tot 2 jaar en/of een boete van 4.000 tot 16.000 euro. Daarnaast wordt er een rijverbod opgelegd, gelijk aan de duur van het alcoholslot.

Vraag GRATIS ons advies.

Geen nood, wij helpen je graag verder om je strafmaat zo laag mogelijk te houden.

Wist je dat in 80% van de gevallen dit zelfs gratis is? Vaak zit dit bij in je autoverzekering en betaal je dus helemaal niet voor onze bijstand bij de politierechtbank.
Contacteer ons nu door op onderstaande knop te drukken.

Beperk uw straf met behulp van een GRATIS advocaat